16-годишно момче от Мелбърн се призна за виновно в съда,

...
16-годишно момче от Мелбърн се призна за виновно в съда,
Коментари Харесай

16-годишно момче призна, че хакнало Apple неколкократно

16-годишно момче от Мелбърн се призна за отговорно в съда, че сполучливо и неведнъж е хакнало системите на Apple и е имало достъп до вътрешната мрежа на компанията. Младежът, който учи в частно учебно заведение, оповестил, че е бил доста огромен почитател на компанията, оповестява онлайн изданието The Age, представени от vesti.bg.

Тийнейджърът си обезпечил достъп до вътрешната мрежа на Apple в продължение на към година. През това време е изтеглил към 90GB фирмена информация, благосъстоятелност на софтуерния колос. Освен това си обезпечил и достъп до профилите на някои клиенти на Apple.

Младежът самичък създал способ за заобикаляне на отбраните на Apple, който да скрива самоличността му. Apple обаче схванала за протичащото се и подала сигнал към ФБР. След следствие, организацията разкрила причинителя и предала информацията към австралийските си сътрудници.

Те направили обиск в дома на младежа и разкрили два преносимия компютър на Apple, чийто серийни номера съвпадали със серийните номера на устройствата, които непозволено са влизали в системата на компанията. IP адресът също съвпадал. В компютрите полицията разкрила хакерски стратегии и указания.

Разследването посочило, че младежът даже се сдобил с оторизирани цифрови ключове за достъп до мрежата на Apple. Той е употребявал и приложението WhatsApp, с цел да комуникира с други за дейностите си.

Адвокатът на момчето оповестил в съда, че клиентът му е станал доста прочут в интернационалните хакерски среди и изискал скриване на самоличността му за негова сигурност. Затова името му не се оповестява.

Също в съда, младежът се признал за отговорен. Той оповестил, че е огромен обожател на компанията и мечтаел един ден да работи за нея. Сега това едва ли ще е допустимо, в случай че Apple не е останала доста впечатлена от неговите благоприятни условия. Съдът ще разгласи присъдата на момчето идващия месец./
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР