„Невероятно тъжен ден“: Тийнейджър, арестуван в Англия след отсичане на вековно дърво

...
16-годишно момче е арестувано в Северна Англия във връзка с
Коментари Харесай

16-годишно момче е арестувано в Северна Англия във връзка с това, което властите описаха като „умишлено“ изсичане на известно дърво, което е стоял близо 200 години до римската забележителност Стената на Адриан.

Хиляди посетители всяка година се разхождат по Стената на Адриан, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който е охранявал северозападната граница на Римската империя.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента на японски учени откриха, че микропластмасата присъства в облацитеВиетнам затвори екологичен активист за три години за данъчни измамиЕвропейски компании изхвърлят токсични кораби на плажовете на Бангладеш, казва HRWАктивисти от Кения, Камбоджа са сред „Алтернативните Нобелови ' победителикрай на списъка

Мнозина спират, за да се полюбуват и снимат дървото в Sycamore Gap, любима икона на пейзажа, станала известна, когато се появи във филма на Кевин Костнър от 1991 г. „Робин Худ: Принцът на крадците“.

Снимките от мястото на инцидента в четвъртък показват, че дървото е отсечено близо до основата на ствола си, а останалата част лежи на една страна.

Полицията на Нортумбрия каза, че тийнейджърът е арестуван по подозрение за причиняване на престъпни щети. Той беше в полицейския арест и помагаше на служителите при техните разследвания.

„Дървото е световноизвестна забележителност и вандализмът предизвика разбираем шок и гняв в местната общност и извън нея“, се казва в изявление на полицията.

„Това е невероятно тъжен ден“, каза полицейският началник Кевин Уоринг. „Дървото беше емблематично за североизтока и се радваше на толкова много хора, които живеят или са посетили този регион.“

Управата на Националния парк Нортъмбърленд помоли обществеността да не посещава отсеченото дърво, което бе избрано за английско дърво на годината през 2016 г.

Алисън Хокинс, която вървеше по пътеката на Стената на Адриан, беше един от първите хора, които видяха разрушението.

„Беше истински шок. По същество това е емблематичната картина, която всеки иска да види“, каза тя. „Можете да простите на природата да го направи – но не можете да простите това.“

Източник: АП
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР