16-годишният талант на Черно море Христиан Фоти направи официален дебют

...
16-годишният талант на Черно море Христиан Фоти направи официален дебют
Коментари Харесай

16-годишен българин дебютира като титуляр за мъжете на Омония Кипър

16-годишният гений на Черно море Христиан Фоти направи формален дебют за мъжкия отбор на Омония против АЕК Ларнака, в мач от следващия кръг на кипърското състезание. Тимът на Фоти отстъпи с 0:2, а младокът престоя на терена до 60-ата минута и при резултат 0:1 бе сменен. Медиите в страната сложиха доста висока оценка на младия краен защитник, който е артикул на школата на Черно море.

Християн Фоти е роден през 2001 година в България, с татко кипърец. Започва да тренира в академията на "моряците " през през 2010 година. Първият му треньор в Черно море е Страхил Байчев. След това отборът е стихотворец от Мартин Христов, а футболистът стига до националния тим на страната в неговата възраст. През лятото на 2017 година минава в школата на Омония, откакто родителите му отиват да живеят в Кипър. За една година записва 23 мача - 22 е Елитната група до 17 години за кипърския клуб и един за младежите. Има осъществени три гола.

Християн Фоти е следващият футболист от школата на Черно море, който едвам на 16 години стига до мъжкия футбол. От неговия набор са Мартин Минчев, който прави впечатляващ за годините си сезон с екипа на Черно море в Първа професионална лига, както и вратарят Иван Дичевски, който също е в мъжкия отбор на "моряците ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР