16-годишният Кристо Крушчов (написано е Crushcov) поведе борба с насилниците

...
16-годишният Кристо Крушчов (написано е Crushcov) поведе борба с насилниците
Коментари Харесай

Тийнейджър пребит от съученици в Англия заради българската си фамилия

16-годишният Кристо Крушчов (написано е Crushcov) поведе битка с насилниците си в учебно заведение, след извънредно нахлуване, което го сполетяло преди повече от година, написа Gazette&Herald.

Той реагирал не с принуждение или с мисли за възмездие, а с апел към други, попаднали в расово стимулирани офанзиви, които го припознаха като глас на акцията на Националното общество за попречване на жестокостта към децата (NSPCC), която акцентира неговата роля в помощ на децата и младежите в Уилтшир.

Тийнейджърът от Коршам сподели: „ Най-важното нещо, в случай че ви атакуван, не е да го запазите за себе си, а да кажете на някого. Не се тормозете, не го потискайте, а кажете на родителите си или на връстниците си или на приближен възрастен от Childline. "

NSPCC разпространява Childline в отговор на повишението на закононарушенията от ненавист в Уилтшир на фона на повече от 200 закононарушения от расова ненавист против деца, записани от Avon и полицията в Съмърсет предходната година в техния район. Кристо е един от многото гласове, които употребяват, с цел да припомнят на младежите на Childline частично, тъй като той е посочил огромна зрялост в оправянето с нападението и превръщането на негативното в позитивно.

Баща му Бен Кристо сподели: "Аз съм на половина българин, а майката на Кристо е българка, само че това е името, което хората са избрали. "
Той сподели, че тормозът може да е тъй като някой е черен или е от друга просвета или даже има алена коса, само че в този случай това е просто тяхното фамилно име.

Кристо споделя, че би могъл да допусне нападението да му повлияе душевен, само че откакто взел участие в акцията за осведомление на NSPCC, той бил въодушевен да приказва.

"Приятели ми споделят „ направи добре “ и сходни неща, споделя той, и ме поддържаха с положителни пожелания. "

"Трябва да приказваме за това, защото може да ви остави душевен провали и това може да окаже въздействие върху вашето психологично здраве и да останете с него до края на живота ви. "

Ръководителят на Childline Джон Камерън декларира: „ Тормозът в детска възраст от такова естество може да аргументи дълготрайно прочувствено увреждане на децата и да сътвори по-нататъшно разделяне в нашето общество.

Ако забележим едно дете да тормози друго заради расата му, ние би трябвало да работим с него, като разбираем, че не е добре и какъв брой е мъчително.
Бих призовал всяко дете, което е унизено поради расата си, да се свърже с Childline, и всеки възрастен да се обади на линията за помощ, в случай че се тормози за някое дете. "

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР