16-годишният български тенисист Симеон Терзиев решително спечели купата на турнир

...
16-годишният български тенисист Симеон Терзиев решително спечели купата на турнир
Коментари Харесай

Втора поредна титла за Симеон Терзиев от турнир на ITF

16-годишният български тенисист Симеон Терзиев уверено завоюва купата на шампионат от веригата ITF J4 Dema Cup в гр. София, откакто на финала безапелационно надигра Антъни Генов (България) в два сета с резултат 6:1 7:6(5).

По пътя към успеха, Терзиев показва забележителна психическа резистентност, допускайки единствено един изгубен сет, като поредно надигра Хари Лазел (Великобритания) с 6:2 6:2, Матей Палкау (Румъния) с 7:6(3) 6:1, Васил Димитров (България) с 6:0 6:2, Стефанос Сава (Кипър) с 5:7 6:3 6:0.

Младият играч сподели страховит тенис, като на полуфинала съумя да осъществя и златен гейм, печелейки го с четири следващи аса.

За Симеон това е втора влиятелна купа от шампионат на ITF. В началото на предишния месец, младият тенисист безапелационно сграбчи купата на шампионат от висока категория в Тимишуара, Румъния откакто победи на финала с 6:4, 6:4, 84-ия в ранглистата за младежи на Международната тенис федерация руснак Марат Шарипов.

Следващото предизвикателство пред възпитаника на треньора Григор Костов е присъединяване в започващия на 19.08 шампионат от трета категория ITF J3 в Киев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР