16-годишната Мила Ножделова от старозагорската гимназия Ромен Ролан“ е пътувала

...
16-годишната Мила Ножделова от старозагорската гимназия Ромен Ролан“ е пътувала
Коментари Харесай

Трагедията е огромна! 16-годишната Мила, която загина в зверското меле на “Тракия” била отличничка, а след броени дни…

16-годишната Мила Ножделова от старозагорската гимназия „ Ромен Ролан “ е пътувала за София, с цел да участва на дипломния театър на по-големия си брат Георги, който е студент от класа на проф. Румен Рачев в НАТФИЗ, оповестиха близки на потъналото в тъга семейство на Петър и Станка Ножделови. Момичето било извънредно щастливо, че ще може да поздрави батко си с дипломирането му, ден по-рано за София тръгнала майката, написа Монитор.
„ Не мога да допускам, че я няма. Те беше толкоз прочувствена, приятна, радостна, подготвена да се притече на помощ на всеки, който се нуждае… “, показа през сълзи красната на починалата при автобусната злополука край Вакарел на Автомагистрала “Тракия” десетокласничка Биляна Димитрова.

След броени дни, на 3 май Мила имала рожден ден, авансово оповестила,че ще го отпразнува със съучениците си. В бележника си имала единствено шестици, учела британски и френски.

„ Преди седмица с класа бяхме на екскурзия в Словакия и Унгария, от самото начало Мила беше като „ гербова марка “ до мен, толкоз се вълнуваше… “, показа още класната й ръководителка. До последно родителите се надявали, че тя е измежду оживелите, обиколили всички лечебни заведения с ранени, до момента в който научат тъжната вест късно вечерта в петък.

Поклонението е планувано за 14,00 часа в залата при старозагорския гробищен парк.

Сред починалите е и 49-годишната Антоанета Орлова, брачната половинка на треньора по волейбол в детско–юношеската школа при волейболния клуб „ Берое “ – Стара Загора Владимир Орлов. Родената в Смолян жена пътувала за среща с другари в София, разясниха нейни познати.

Съболезнователен адрес  до околните на починалите и ранените изпрати старозагорският митрополит Киприан. В него владиката е написал: “Докато стоим в дните на Светлата седмица и съпреживяваме Пасхалната наслада, ние бяхме застигнати от новината за смразяваща кръвта пътнотранспортна акцидент.

С дълбока горест ние посрещнахме страшната новина за трагичния случай, който в тринадесетия ден на месец април край Вакарел на автомагистрала „ Тракия “, лиши живота на шестима и аргументи премеждия на мнозина. Ние, бидийки съпричастни със страданието на нашите братя, надълбоко скърбим, дружно с цялото българско общество, само че в същото време, чувствайки Възкресението на нашия Спасител и Господ Иисус Христос като залог за общото възкресение и безконечния живот, изпълваме сърцата си с очакване и религия, тъй като знаем за умрелите, знаем, че тяхното съществуване не завършва, знаем, че душите им ще бъдат настанени на място добро… “.

Съболезнования сервираха кметът на Сливен Стефан Радев и общинското управление. От общината показаха подготвеност да окажат помощ на фамилията на починалата 31-годишна начална учителка от ОУ „ Елисавета Багряна “ Станислава Петкова, която остави сираче момиченцето си, ученичка в четвърти клас. Отворен бе и парещ телефон за информация.

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР