16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е стрелецът по градските

...
16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е стрелецът по градските
Коментари Харесай

16-годишен ученик от елитно училище е стрелецът по автобусите в Пловдив

16-годишен възпитаник от елитно пловдивско учебно заведение е стрелецът по градските рейсове, оповестиха от полицията в Пловдив.

Момчето е арестувано за 24 часа, няма данни за други престъпни прояви. Наблюдаващият прокурор ще реши какво обвиняване да му се повдигне, защото е малолетен - дали за хулигантство или щета на материално имущество.

Сигнал за случая бе подаден малко след 18 ч. на 18 декември, събота. По рейсовете е стреляно, когато са влизали в тунела, който минава под Античния спектакъл в посока Международния панаир. В транспортните средства по това време е имало няколко души, които не са потърпевши.

Заедно със стрелеца са били още трима негови връстници, които са били разпитани.

Първоначално версиите на младежите са били разнообразни, само че в процеса на работа е изяснено какво тъкмо се е случило. Единият възпитаник е извадил въздушната пушка и с цел да покаже какъв брой далеко стреля, създал към 10 изстрела по рейсовете . Три от сачмите попадат върху стъклата на транспортните средства и ги повреждат.

Стреляно е на разстояние от 20 метра по рейсовете, както и по коли, за които обаче няма сигнали за вреди.

" Щетите по возилата на градския превоз са за към 800 до 1000 лева Счупени са страничните стъкла. Не знаем от кое място стрелецът е взел оръжието. Няколко пъти трансформира версията си. Касае се за въздушно оръжие, което не е оръжие по смисъла на закона, стреля със сачми. Една от версиите на арестувания е, че го е купил от магазин с непозната персонална карта. Тепърва ще се открива дали това е по този начин. Свидетели споделят, че той не е схванал, че е счупил стъклата на рейсовете ", изясни началникът на бранш " Криминална полиция " Мирослав Петков.

Установено е още, че по-рано през същия ден две от момчетата са стреляли със същото оръжие по кенчета . Касае се за въздушна пушка, която стреля със сачми с диаметър 4,5 мм - задоволително, с цел да нанесе съществени вреди.

Няма данни момчетата да са използвали алкохол.

От прокуратурата в Пловдив са обезпокоени от възходящите вандалски случаи с малолетни и малолетни.

Те приканват родителите да бъдат по-внимателни и да упражняват надзор върху децата, с цел да не се стига до нелепи произшествия. Властите считат, че е нужна смяна на закона по отношение на въздушните оръжия, тъй като те могат да нанесат съществени провали. Те също би трябвало да подлежат на някакъв режим и да няма свободен достъп до тях.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР