16-годишен ученик е бил арестуван заради фалшива бомбена заплаха край

...
16-годишен ученик е бил арестуван заради фалшива бомбена заплаха край
Коментари Харесай

Франция арестува 16-годишен ученик за бомбена заплаха

16-годишен възпитаник е бил задържан поради подправена бомбена опасност край Париж, оповестиха полицейски източници. Съобщението идва в разгара на опитите на френските управляващи да се оправят с редица бомбени заплахи по летища, образователни заведения и забележителности в цялата страна.

Поредицата от подправени бомбени закани засегна страната, която е в положение на нараснала паника след нападението на " Хамас " против Израел, последвалата война в Газа и съдбовното намушкване с нож на преподавател в северния град Арас предходната седмица. 

Тийнейджърът беше задържан в четвъртък поради изпратена по електронната поща бомбена опасност в Сен-Оан-л`Амон, градче северозападно от Париж. Тогава към 1200 души, в това число 1000 възпитаници, бяха евакуирани от гимназията " Жан Перен ", в която е учил обвиненият. При огледа на мястото не са открити експлозиви, а претекстът на младежа остава неразбираем.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи, че управляващите са направили 18 ареста поради подправени бомбени закани в сряда и четвъртък.

Повечето от огромните френски летища отвън Париж бяха подложени на закани, което докара до евакуация, многочасови закъснения и десетки анулирани полети.

Министърът на правораздаването на Франция Ерик Дюпон-Морети заяви, че са почнали 22 инспекции по отношение на подправените паники. " Очевидно ще има наказани, не можем да позволим това да се случи ", съобщи Дюпон-Морети пред телевизионния канал RTL.

Той удостовери обещанието си да се оправи с " дребните шегаджии, които нямат възприятие за отговорност ". " Родителите би трябвало да бъдат там и ви подсещам, че точно те ще понесат финансовите последици ", добави Дюпон-Морети.

Нарушителите рискуват две години затвор и санкция от 30 000 евро.

Парижкият прокурор Лоре Бекуо предизвести, че наказването може да бъде още по-тежко, като добави, че сходни бомбени закани към този момент ще се смятат за форма на съзнателно " психическо принуждение ". А сходно закононарушение се санкционира с три години затвор и санкция от 45 000 евро, сподели той пред Le Parisien.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР