16-годишен централен нападател с български корени играе за Лестър във

...
16-годишен централен нападател с български корени играе за Лестър във
Коментари Харесай

Роден талант постига големи успехи в Лестър

16-годишен централен нападател с български корени играе за Лестър във Висшата лига на Англия до 18 години. Кристофър Попов е роден в Уелс и към този момент е национал на страната. Миналата година той завоюва купата „ Виктори Шийлд “ против Шотландия и Северна Ирландия. И е голмайстор на шампионата с 3 точни попадения, написа „ 24 часа”.

В Лестър е от този сезон. Предните 5 сезона той е упражнявал в школата на Манчестър Юнайтед, а първите си стъпки прави в Кардиф Сити.

Започва с футбола едвам на 6 години, като в началото рита с татко си. На 11 години е видян от скаутите на Манчестър Юнайтед и се мести там.

В този миг получава и покана за лагер на националния тим, само че при по-големите.

„ Беше много страховито. Но считам, че се оправих. Всички ми изглеждаха големи “, признава нападателят.

Крис е роден на 26 октомври 2004 година. Вероятно с цел да получи повече игрово време, е взел решение през лятото да се реалокира в Лестър. При 18-годишните към този момент има 2 мача в южната дивизия на Висшата лига, само че тимът му е предпоследен в класирането, като е единствено пред Саутхемптън.

Миналия февруари изиграва и два мача за Уелс в контролите със Словакия и Норвегия при 16-годишните.

Според правилника на ФИФА всеки има право да избере в кой народен тим да играе при мъжете, преди да е изиграл и една минута за него. При юношите обаче към този момент няма право да рита за различен тим, с изключение на за Уелс.

Кристофър има право да играе за Уелс, Англия и България. В същото състояние бе и Доминик Янков от Лудогорец, който имаше право да играе за Канада и България и в последна сметка избра България.

В сходна обстановка евентуално ще бъде и надареният вратар на ЦСКА Илия Шаламанов, който този месец би трябвало да бъде на общ брой на олимпийския тим на Австралия за игрите в Токио. Той ще е в Саудитска Арабия, където се плануват и две контроли с Бразилия. Илия е роден в Пърт, само че родът му е от Петрич и той стартира да играе в Беласица, преди да отиде при „ алените “. В момента е чартърен във втородивизионния Литекс.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР