16 години трябваха да бъде подобрен предишния рекорд, за повторната

...
16 години трябваха да бъде подобрен предишния рекорд, за повторната
Коментари Харесай

Времето до края на месеца: Втора поредна зима е рекорндо топла

16 години трябваха да бъде усъвършенстван предходния връх, за повторната му актуализация - единствено една
След известно съмнение, прогнозните сюжети стартират да се приближават до обща прогноза, че до края на месеца, а значи и до края на климатичната зима (1 декември-края на февруари) съществени зимни процеси няма да има.

До края на деня над Западна България ще бъде слънчево, до момента в който над източната половина на страната, където със слаб до сдържан северен вятър към момента прониква по-хладен въздух, облачността ще бъде забележителна. Температурите ще са от към 7 на изток до 12-14 в западните региони.

През нощта по-значителна облачност ще има над източните елементи на страната, само че и там ще бъде съвсем без превалявания. Предимно ясно ще бъде небето на запад. Ще духа слаб северен вятър. Минималните температури в страната ще са от към минус 3 до плюс 3 градуса,

През деня облачността над източните региони ще бъде променлива, а на запад - намаляваща до слънчево време. Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса. 

В неделя ще се появи слаб западен вятър, който по-късно денем над източните региони още веднъж ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще се покачат и ще бъдат от към минус 1 до 4 градуса, а дневните - от 9 до 15 градуса. Облачността ще бъде забележителна, само че превалявания ще има единствено на изолирани места. 

В понеделник облачността над централните и източни региони ще бъде променлива до забележителна, а на запад ще понижава до слънчево. Вятърът ще бъде слаб, от изток. Минималните температури ще са от 1 до 6, а дневните без основна смяна, от 9 до 14 градуса.

Във вторник и сряда ще се позатопли още. Облачността ще бъде променлива до забележителна, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните най-често от 10 до 16 градуса.

През втората половина на идната седмица ни чака още веднъж топло за сезона време, с температури към и над 15, в някои дни тук-там в низините и до 20 градуса.

Макар към момента прекомерно напред във времето за съответна прогноза, сухото време до петък, съгласно моделите, ще бъде сменено от породен от средиземноморски циклон валежен интервал през почивните дни в края на идната седмица.  Повече конкретика по тези процеси очаквайте в идващите дни.

Сценариите на моделите не чакат съществени захлаждания и през последните дни на месеца.

По точи метод, с огромна възможност най-топлата зима на хилядолетието за страната - тази от предходната година, 2022/2023, която размени предходната 2006/2007 след 16 години, още тази година ще бъде " детронирана " от още по-топла: актуалната такава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР