16 екипа, от които 8 от район Приморски“, 6 от

...
16 екипа, от които 8 от район Приморски“, 6 от
Коментари Харесай

16 екипа проверяват за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

16 екипа, от които 8 от регион " Приморски “, 6 от регион " Одесос “ и два от дирекциите  " Екология и запазване на околната среда “ и " Управление на сигурността и надзор по публичния ред “ към Община Варна, взаимно с " Общинска полиция “ правят инспекции за нерегламентираното изхвърляне на отпадъците. 

Служителите на Община Варна са съставили 12 констативни протокола, 11 наставления и 3 акта по Закона за ръководство на отпадъците. Актовете са издадени на юридически лица и касаят изхвърляне на опаковки (кашони и биоразградими отпадъци) на нерегламентирани места. 

По данни на регион " Приморски “ през вчерашния ден са обходени всички микрорайони на територията на " Приморски ", селищното образувание " Траката ", курортните комплекси " Чайка ", " Св.Св. Константин и Елена ", както и Виница. По време на инспекциите не са установени нарушавания от физически и юридически лица, само че са направени уточнения и направени и връчени 3 наставления. За установени нарушавания по клаузи от контракта на сметопочистващата компания са формирани протоколи и наложени наказания в размер на 5000 лв., оповестяват от районната администрация.

По данни на регион " Одесос “, инспекции са направени в целия регион, само че през вчерашния ден не са установени нарушавания.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР