16 души загинаха след като автобус с пътници, които били

...
16 души загинаха след като автобус с пътници, които били
Коментари Харесай

АД В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ: 16 загинаха при катастрофа с туристически автобус

16 души починаха откакто рейс с пасажери, които били на екскурзия до манастира Седемте престола, се прекатурна в Искърското дефиле. Произшествието стана на входа на Своге, в посока от София. Сигнал за тежкия случай е получен през вчерашния ден към 17.10 ч.

Според първичните информации рейсът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия все още. По същото време в региона е валял мощен дъжд, беше доказано по-рано.
13 души са починали на място, а трима на път към лечебните заведения. Това удостовери на брифинг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

От разнообразни обитаеми места към мястото бяха изпратени 21 коли за спешна помощ.

Десетки са ранените в друга степен. Пострадалите пасажери бяха превозени към четири софийски лечебни заведения - Военномедицинска академия, Пирогов, болница Св. Анна (Окръжна) и Царица Йоанна (Исул). За колите за спешна помощ бяха обезпечени бързи коридори.

Според полицията рейсът е излязъл отвън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под равнището на пътя. По първична информация транспортното средство е помело три автомобила по пътя си.

Фирмата-превозвач има общо шест рейса. Катастрофиралият е " Ман ", регистриран през 2001 година, оповестиха от Министерството на превоза. Транспортната компания " Мобилус 5 " има лиценз до 2027 година, финансово постоянна е, предходната година в нея е имало сложна инспекция, не са установени нарушавания.

Заради случая придвижването в региона беше спряно. Патрули на Пътна полиция спираха водачите от към Нови Искър и Ребърково. Образуваха се километричниколони. Властите не се ангажираха със период по кое време придвижването ще бъде възобновено.

С решение на Министерския съвет понеделник (27 август) ще бъде ден на народен печал в памет на жертвите от тежката злополука край Своге. Това заяви министър председателят Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. „ Правителството изрича своите съболезнования на околните на починалите. В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина ", написа още министър-председателят.

Президентът Румен Радев изрази най-искрените си съболезнования към фамилиите и околните на починалите при тежката злополука край град Своге, оповестиха от прессекретариата на президента. Във връзка с трагичния случай президентът анулира присъединяване си в тържествената заря-проверка нощес в Габрово по случай отбелязването на 141 години от Шипченската епопея.

И ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева показва най-дълбоки съболезнования към фамилиите и околните на починалите при тежката злополука с рейс наоколо до Своге, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. " Покрусена съм от новината за ужасяващия пътен случай, при който починаха български жители ", декларира Караянчева. Тя показва своето състрадание и откровената си съпричастност. Председателят на Народното събрание пожелава бързо възобновяване на ранените жители.

Съболезнования изрази и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Изразявам най-искрени съболезнования на фамилиите и околните на починалите в злополуката край Своге. Пожелавам на потърпевшите цялостно възобновяване. Благодарим на лекарите, които избавят човешки живот и им желаем сили ", написа във Фейсбук водачът на социалистите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР