16 души са били убити при нападение в северната част

...
16 души са били убити при нападение в северната част
Коментари Харесай

16 убити при нападение в Нигерия

16 души са били убити при нахлуване в северната част на централна Нигерия , където конфликтите сред скотовъдци и фермери са постоянно срещани, заяви армията.

Нападението е в село Мушу в щата Плато, съобщи Агенция Франс Прес.

" Спяхме, когато внезапно се чуха мощни изстрели ", сподели Маркус Аморуду, гражданин на селото.

" Изплашихме се, тъй като не чакахме нахлуване. Хората се скриха, само че нападателите заловиха доста от нас, някои бяха убити, други ранени ", сподели той.

Регионът е на разграничителната линия сред най-вече мюсюлманския север на Нигерия и най-вече християнския юг и от години се бори с етническо и религиозно напрежение .

Не стана ясно незабавно какво е провокирало последното нахлуване и кой е виновен за него.

Служителите по сигурността бяха изпратени, с цел да предотвратят нови конфликти в региона, където убийствата сред скотовъдци, които най-често са мюсюлмани, и фермери, които нормално са християни, постоянно прерастват в нападения на тежко въоръжени банди в селата.

Губернаторът на щата Калеб Мутфванг осъди последното нахлуване като " варварско, брутално и неоснователно " и даде обещание да изправи причинителите пред съда, съобщи пред кореспонденти неговият представител Гян Бере.

" Правителството ще предприеме дейни ограничения за ограничение на продължаващите набези над почтени жители ", цитира Бере думите на губернатора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР