16 души бяха задържани днес при широкомащабна операция срещу джихадистката

...
16 души бяха задържани днес при широкомащабна операция срещу джихадистката
Коментари Харесай

16 арестувани при операция срещу ИДИЛ в Турция

16 души бяха арестувани през днешния ден при широкомащабна интервенция против джихадистката формация ИДИЛ в Истанбул, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.
Акцията е почнала в 6:00 ч. тази заран. Екипи от Отдела на турската полиция за битка с тероризма са направили обиски на 13 адреса в девет квартала, при което са задържани 16 хипотетични членове на ИДИЛ. Те са обвинени в поддържане на контакти с членове на групировката, намиращи се в Сирия и Ирак, в това, че са взели участие в сражения в интерес на "Ислямска страна ", в разпространение на терористична агитация в обществените мрежи, както и в оказване на финансова и логистична поддръжка за активността на джихадистката формация.
При претърсванията са конфискувани доста документи на ИДИЛ. През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха групировката в листата си с терористични организации. Оттогава страната е била цел на офанзиви неведнъж, като са осъществени 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР