16 души бяха ранени, четирима от които тежко, при авария

...
16 души бяха ранени, четирима от които тежко, при авария
Коментари Харесай

16 ранени при авария на въртележка в Чехия

16 души бяха ранени, четирима от които тежко, при повреда на въртележка в увеселителен парк в град Хавиров в източна Чехия. Повечето потърпевши са деца, заяви ČT24.

Според изявления в медиите това е по-екстремна версия на верижната въртележка, която се издига на към 15 метра височина. В момента, когато атракцията е трябвало да се спусне, горната част, която е обвързвана с вериги за ръцете и седалките се чупи.

Свидетели оповестяват, че тя е паднала върху касата за билети от към 15 метра височина. Много хора са получили пострадвания под формата на фрактури на долните крака, като най-тежките са с контузии на таза.



" На височина от шест метра въртенето е трябвало да спре, което не се случва и макар че дежурният се пробва да изключи въртележката, седалките, които към този момент са били ниско до земята, почнали да удрят билетната кабина по време на въртенето. Вероятно е имало софтуерна неточност или механична щета, която в този момент се проверява от полицията ", сподели кметът на селото Йозеф Белич пред iDnes.

Полицията е получила сигнали за проблеми с атракциона още в петък и в този момент търси очевидци и преглежда записите от видеонаблюдението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР