16 дни след пожара на ферибота в Йонийско море, седем

...
16 дни след пожара на ферибота в Йонийско море, седем
Коментари Харесай

7 български семейства все още очакват новини за своите близки след ада на ферибота „Юрофери Олимпия“

16 дни след пожара на ферибота в Йонийско море, седем българи остават в неопределеност, а ДНК експертизите на четири от жертвите към момента не са подготвени.

Йоанис претърпява първите минути от случая в намерено море. Той е капитан на избавителен транспортен съд „ Протеас “. От 15 години оказва помощ на бедстващи кораби и екипажи, само че в никакъв случай няма да не помни сутринта на 18 февруари.

„ Когато се приближихме, корабът не гореше. Имаше единствено гъст пушек, само че след към 15 минути огънят се разпали още веднъж и от пожарникарската лодка ни подредиха да стартираме да поливаме с вода. При малко по-лошо време и по-силен вятър, щяхме да имаме повече жертви. Такъв транспортен съд, в случай че не го загасиш в първите 10 минути, след това е невероятно “, споделя Йоанис.

„ Гледаме внезапно излиза едно момче с джапанки, къси панталони и тениска, приказва по телефона, все едно е екскурзиант. Сякаш нищо не се е случило. След 48 часа излезе жив от този транспортен съд. Направо си крещя - Това е знамение! “, споделя той пред БТВ.

7 фамилии от България към момента чакат някакви вести за своите близки, оповестени за безследно изчезнали.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР