16-часово бебе почина след липса на кислород в мозъка, тъй

...
16-часово бебе почина след липса на кислород в мозъка, тъй
Коментари Харесай

Новородено почина на 16 часа, след като пренапрегнатият персонал пропусна шансове да спаси живота му

16-часово бебе умря след липса на О2 в мозъка, защото пренапрегнатият личен състав в родилното пропусна шансове да се намеси, с цел да избави живота му, чуто следствие.

Бяха пропуснати няколко шанса да се предотврати гибелта на Джайлс Купър-Хол в болница Дерифорд в Плимут, сподели следователят в четвъртък. Официално следствие и отчет на отдела за следствие на сигурността в опазването на здравето (HSIB) разкриха по какъв начин неопитният и пренатоварен личен състав не е съумял да извърши верни инспекции. От HSIB споделиха, че също по този начин не са разпознали, че има незабавен случай и не са потърсили в точния момент помощ от старши лекари. Докладът допуска, че гибелта на Джайлс е можела да бъде избегната, в случай че личният състав е знаел за проекта за грижи за раждането на майка му.

Помощник правосъдният доктор Луиз Уилтшър сподели на следствието в Плимут в четвъртък: „ Това е в действителност драматичен случай. Джайлс е роден на 28 октомври и за жалост умря по-късно същия ден след раждането си в болница Дерифорд. Това е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР