16,2 милиарда е общата сума на ревизионните актове, с които

...
16,2 милиарда е общата сума на ревизионните актове, с които
Коментари Харесай

НАП призна: 16 млрд. лв от ДДС има за събиране. ГЕРБ компенсира с дългове от над 20 млрд. лв.

16,2 милиарда е общата сума на ревизионните актове, с които Национална агенция за приходите е разкрила злоупотреби с Данък добавена стойност. Във всяка страна има дял вземания, които са категоризирани като трудносъбираеми. Нито лев от тази сума не е отписана, въпросът е каква е вероятността те да бъдат събрани. Ако една компания няма имущество, събирането на задължения е мъчно.

Това призна представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров във връзка абсурда с размера на несъбраното Данък добавена стойност. Той разяснява неотдавнашен данъчен отчет, съгласно който в интервала 2000-2017-а година страната е изгубила 5,8 милиарда лв. от несъбрано Данък добавена стойност.

От 2000 до 2017-та Национална агенция за приходите е събрала не по-малко от 197 милиарда лв. от налози. За последните три години растежът на приходите възлиза на 5 милиарда и 100 милиона, добави той пред Нова телевизия.

Всяка година при към 2000 души, при които има необяснимо благосъстояние, се минава през проверка и в случай че се постанова се прави запор, изясни Бъчваров.

Той разяснява и ситуацията в Национална агенция за приходите след убийството на Иво Стаменов: Национална агенция за приходите излезе от обстановката с Иво Стаменов по-силна от преди. Това, че все още не се е стигнало до арест, напълно не значи, че няма придвижване в следствието. Хората в бранш "Фискален надзор " претърпяха доста огромен потрес, стоят въпросите за какво тъкмо него ", уточни специалистът.

Дупките от несъбраните налози и отговорности обаче ГЕРБ добре знае по какъв начин да попълни, без да им мигне окото: единствено за три години страната в лицето на Борисов изтегли задължения за над 20 милиарда лв.. Връщането им обаче не е за сметка на неговия джоб, а на всеки обособен български поданик от най-бедната страна в Европа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР