16-17 къщи са с наводнени мазета и приземни етажи от

...
16-17 къщи са с наводнени мазета и приземни етажи от
Коментари Харесай

17 къщи са пострадали от наводнението в Карлово

16-17 къщи са с наводнени изби и приземни етажи от вчерашния проливен дъжд в Карлово. Един човек е бил понесен от пороя, който се е блъснал в бус. Закаран е в болничното заведение, където е прегледан и освободен.

Това разгласи регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев. По думите му сега две комисии работят на терен. Едната оглежда вредите, а другата взаимно с отдел " Социално подкрепяне " обхожда потърпевшите домове, с цел да може хората да получат финансова помощ.

Впоследствие ще бъде направен отчет до Междуведомствената комисия по бедствия и повреди за разпределяне на средства и възобновяване на разрушенията, въпреки че е мощно казано опустошения, добави Стоев.

Директорът на Професионалната гимназия по ЖП превоз Стефан Филчев е уведомил министъра на образованието, защото постройката сега е неизползваема. Оттам е получил увещание, че ще му бъде помогнато.

Два екипа от пловдивската пожарна през вчерашния ден са отишли на помощ в Карлово и са взели участие в отводненията.

" Сутринта приказвах с шефа на Областното пътно ръководство Петър Попов да изпрати техника за почистване на улицата до гарата ", сподели Стоев.

Според него няма драма и разрушени здания. Бедствието е било единствено на територията на Карлово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР