158 538 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия, задържаха

...
158 538 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия, задържаха
Коментари Харесай

Над 150 000 „маркови“ стоки бяха задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево

158 538 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения, задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. Стоките, които са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност, са открити при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.
На 06.06.2023 година на трасе входящи товарни коли идва влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Германия. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват измежду заявената стока 155 174 текстилни произведения, по-голяма част от тях чорапи, панталони, дамски и мъжки тениски с обозначения на световноизвестни марки. Открити са още 2265 чифта обувки и 1099 чанти и колана, всички носещи лога на известни търговски марки.
В осъществяване на Регламент 608/2013 за случаите са известени представители на притежателите, които да се произнесат дали арестуваните декларирани артикули нарушават интелектуални права на съответните марки.
От началото на годината досега митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево са задържали близо 660 000 продукта със знаци на регистрирани търговски марки.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР