158 000 опита за преминаване на българо-турската граница са предотвратени

...
158 000 опита за преминаване на българо-турската граница са предотвратени
Коментари Харесай

Над 150 000 опита за преминаване на българо-турската граница са предотвратени от началото на годината

158 000 опита за прекосяване на българо-турската граница са предотвратени от началото на годината до момента, предава БНР. Това демонстрира растеж спрямо предходната година, когато са регистрирани 115 000.

Със 108% се е нараснал броят на арестуваните навътре в страната за месеците юни, юли, август и септември.

Тези данни бяха изнесени пред ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, който дружно с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков ревизира по какъв начин се охранява българо-турската граница и какво е положението на оградата там.

Соботка даде висока оценка на българските гранични управляващи. Трябва да се оценят напъните, които се поставят от българска страна, с цел да се подсигури и опази границата, означи той.

Много е значимо, че дойдохме на място, с цел да забележим не просто следващото инженерно оборудване и технологиите в деяние, а по какъв начин работят хората и цялата система, акцентира ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Той изрази признателност за ежедневните старания, които поставят чиновниците и акцентира, че данните за предотвратените опити за нелегално прекосяване демонстрират, че предизвикването е голямо и е общоевропейски ангажимент да се охраняват границите на Европейски Съюз. Вярвам, че ще бъде оценено, че България се оправя по най-хубавия вероятен метод благодарение на нашите сътрудници от Съюза, добави Росен Желязков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР