156 курсанти от факултет Полиция“ и факултет Пожарна безопасност и

...
156 курсанти от факултет Полиция“ и факултет Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

156 курсанти от Академията на МВР получиха днес дипломите си

156 курсанти от факултет „ Полиция “ и факултет „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ получиха през днешния ден своите дипломи и поставиха тържествена клетва. На формалната гала участваха заместник-министрите на вътрешните работи Кирил Ценкин и Ивелина Дундакова, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и заместникът му основен комисар Димитър Кангалджиев, ръководители на дирекции и основни дирекции в министерството, ректорът на Академията старши комисар доцент доктор Иван Видолов, преподаватели и родители.

„ Ръководство на Министерство на вътрешните работи има вяра, че подготовката, която получихте в Академията на Министерство на вътрешните работи е значима и сигурна основа за бъдещото ви развиване “. С тези думи заместник-министър Ценкин се обърна към студентите и добави, че преходът от университетските условия до работата на терен е колкото предстоящ, толкоз сложен и виновен.



„ Сигурен съм, че ще деянията най-хубавите качества, които сте придобили тук “, поддържа той курсантите и ги прикани постоянно в професионалния си път да бъдат отбрана и опора на жителите.

Своята горделивост от студентите засвидетелства и ректорът на Академията.

Пред мен стоят почтени младежи, които изцяло осъзнават смисъла на думите чест, морал, достолепие и безрезервност. Натрупаните познания и умения са заричане за триумф. Но на първо място обещайте на себе си да не позволявате на компликациите да ви отклоняват от задачите и фантазиите ви, окуражи курсантите старши комисар доцент доктор Видолов.

Главен комисар Живко Коцев също поздрави завършващите за съзнателния избор да служат на българското общество.



Да си служител на реда, да си пожарникар е предопределение! Нашата специалност е изпълнена със смисъл, дано всеки един от вас я носи в сърцето си, сподели гл. комисар Коцев.

Отличниците на випуска – курсанти Йоана-Мария Копринджийска и Камелия Кутларска от факултет „ Полиция “, получиха обичайна премия на фондация „ Проф. Стефан Стойчев “. От името на всички випускници курсант Йоана-Мария Копринджийска изрече признателност към преподавателите и курсовите ръководители за тяхната неуморна поддръжка, директиви и уроци – скъпи освен за професионалното, само че и за личностното развиване на младежите.



Снимки: МВР
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР