155 деца са били приети в лечебни заведения с остри

...
155 деца са били приети в лечебни заведения с остри
Коментари Харесай

7 от 10 случая на интоксикация с наркотици или алкохол са при мъже, 155 деца са стигнали до отравяне

155 деца са били признати в лечебни заведения с остри интоксикации след приложимост на алкохол или опиати единствено за първите три месеца на 2024г.. 56% от тях са момчета. Справка на TrafficNews в доклада на Националния център по публично здраве и разбори сочи, че доминират отравянията с алкохол, където записаните случаи за този интервал са 93. Смущаващ е обаче и броят на комбинирани интоксикации при лица под 15-годишна възраст – те са 47. Предозиралите с опиати малолетни са 15.
Прочетете още
Прави усещане, че при всички типове интоксикации броя на засегнатите момчета води, въпреки и с малко, този на девойките. Единствено при наркотичните отравяния те са доста повече – 11 към 4. При останалите случаи, в това число композиция от субстанции, процентната разлика е дребна.

Не по-различно стоят нещата при интоксикациите, настъпили след приложимост на алкохол или упойващи субстанции при малолетни лица. За възрастовата група от 16 до 18 години са регистрирани общо 171. От тях 32 са с опиати, включително влизат 23 момчета и 9 девойки. Значително по-висок е броят на алкохолните отравяния – 133, където 58% от случаите са при момчета. Няма регистрирани случаи на девойки от 16 до 18 години, които да са постъпили в токсикология поради комбинирана интоксикация с алкохол и опиати. Случаите при момчетата тук са 6.

Що се отнася до пълнолетните жители, които са прекалили с използването на алкохол или опиати, поради което се е наложила интервенция на медици, виждаме надалеч по-различна цифра. Тенденцията мъжете по-често да се поддават на несъразмерни количества тук е осезаема – жестоко казано в 7 от 10 случая.

Мъжете, натровили се с алкохол, са – 1434, до момента в който дамите – 347.

Интоксикация поради наркотични субстанции и опиати са си предизвикали 279 възрастни, като още веднъж 76% от тях са мъже.

Има обаче една единствена цифра, при която дамите изпреварват. Откриваме я в рубрика комбинирани интоксикации с алкохол и опиати. Учудващо или не – дамите, които се е наложило да получат здравна помощ заради предозиране, са 93. на този декор мъжете, стигнали до това състояние, са 80.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР