152 закъснели влака, 24 отменени и 4 отклонени - това

...
152 закъснели влака, 24 отменени и 4 отклонени - това
Коментари Харесай

След инцидента на Централна гара в София: 180 отменени, закъснели и отклонени композиции

152 закъснели влака, 24 анулирани и 4 отклонени - това е равносметката до този миг след вчерашния случай на Централна гара София, при който вагон от влака Бургас-София дерайлира и прекъсна контактната мрежа.

 Бързият трен Бургас - София дерайлира на Централна гара в столицата и блокира придвижването за 5 часа (снимки) Виж още

Анатолий Атанасов, шеф " Оперативна активност " в БДЖ увери пред Българска национална телевизия, че ситуацията към този момент се възстановява.

Нощните влакове от София към Варна и Бургас се чакат с към 60 минути забавяне, а тези, които идват от морето към столицата, закъсняват с към 20 минути.

Все още не са открити аргументите за случилото се през вчерашния ден. Тече следствие на НКЖИ.

Атанасов увери, че все още не се чакат още закъснения в графика на БДЖ. По празниците са прикачени спомагателни вагони към композициите по главните посоки, тъй че да има места за всички искащи да пътуват.

Инцидентът стана през вчерашния ден в 5.40 ч., когато бързият трен Бургас-София навлиза в Централна гара-София. Влак 8626 е първият, който идва от посока Пловдив. Дерайлира трети вагон със задна талига, който бута дирек и прекъсва напрежението в контактната мрежа на гарата.

Пред bTV инж. Бойчо Скробански, държавен контрольор по следствие и началник на Националния ръб за следствие на катастрофи в железопътния превоз, изясни, че стрелката, през която е прекосявал бързият трен, когато е станал случаят, механичен не е била заключена.

" При подготовката на маршрута всички стрелки са заключени. Стрелката механичен не е била заключена. Вероятно е станало някакво прекачване. В момента гарата е на ръчно ръководство. С двете прилежащи гари - Захарна фабрика, Север и Подуяне, връзката се прави с телеграми ", добави инж. Скробански.

Той акцентира, че новите локомотиви и новите системи на тях ще минимизират рисковете и ще лимитират човешкия фактор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР