152 -ма кандидати ще се борят за 6-те мандата от

...
152 -ма кандидати ще се борят за 6-те мандата от
Коментари Харесай

За шест мандата в 21МИР Сливен се борят 152 кандидати

152 -ма претенденти ще се борят за 6-те мандата от Сливенски изборен регион на идните изключителни парламентарни избори на 2 април. Това заяви представителят на РИК Сливен Даниела Василева. Средната възраст на претендентите за депутати е 47 години. Най-възрастният измежду искащите да стават депутати е на 80 години, Това е Захари Тасков от Български народен съюз " Нова народна власт ". От същата партия е и най-младият претендент за депутат, 23-годишният Манол Димитров.

Партиите с един единствен претендент в листите са две, а тези с 12 членни листи са 4, уточни още представителят на комисията. По думите й, 293 секционни комисии са утвърдени все още в 21-ви МИР Сливен. Най-много са изборните секции в Сливен – 181, в Нова Загора-62, в Котел-30 и в Твърдица-20.

" Към сегашния миг тече регистрацията на покровителите на партиите, която би трябвало да се реализира до 1 април ", уточни още Василева.

От РИК припомнят, че гласоподавателите, които на предварителните парламентарни избори на 2 април желаят да гласоподават не по непрекъснат, а по сегашен адрес, към този момент могат да подават заявки онлайн. Това става през интернет страницата на ГРАО. Заявление може да се подава и посредством писмо до локалната власт. То би трябвало да съдържа ЕГН, номер на документа за идентичност и автограф. Срокът за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес изтича на 18 март.

Чуйте:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР