151 са утвърдените приемни семейства във Варненска област. Това каза

...
151 са утвърдените приемни семейства във Варненска област. Това каза
Коментари Харесай

Има нужда от приемни семейства за бебета във Варненско

151 са одобрените приемни фамилии във Варненска област. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Димитричка Кънчева, шеф на Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “ – Варна. 150 от тях са професионални и 1 е непринудено. Димитричка Кънчева добави, че за община Аврен приемните фамилии са 3, 34 са за община Аксаково, 3 са за Белослав, 68 за община Варна, 5 за община Ветрино, 10 за община Вълчи дол, 13 за община Девня, 3 за община Долни чифлик, 1 за община Дългопол, 10 за община Провадия и 1 за община Суворово.
" В 124 приемни фамилии има настанени 155 деца, като 58 деца са на възраст от 0 до 3 година, 32 деца са на възраст от 3 година до 6 година, 56 деца са на възраст от 6 година до 14 година и 9 деца са на възраст над 14 година Отчита се нужда от приемни фамилии, които да поставят грижи за новородени и деца във възрастовата граница 0 - 3 година ", уточни Димитричка Кънчева.
В 26 приемни фамилии няма настанени деца, като 7 от тях са в процедура по изтриване, 8 са подали заявление да не се настанява дете за избран интервал заради фамилни аргументи, 3 са одобрени да се грижат за деца с друг профил от наличния. В процедура по настаняване на дете са 8 приемни фамилии, като 6 от тях са ново одобрени приемни родители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР