151 са контактните лица, които са в 14-дневна карантина и

...
151 са контактните лица, които са в 14-дневна карантина и
Коментари Харесай

151 души във Варненско са под карантина заради коронавируса

151 са контактните лица, които са в 14-дневна карантина и се следят към този миг във Варненска област. Един човек е тестват за ковид.
 
Това заяви шефът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова по време на съвещание на Областния спешен щаб.

В лабораторията в УМБАЛ “Света Марина ” от през вчерашния ден до през днешния ден сутринта са обработени 20 проби от цяла Североизточна България, като от област Варна тя е била единствено една.

В Инфекциозната клиника в никакъв случай не е било толкоз умерено по думите на доктор Михайлова – там през днешния ден е взета проба единствено от един пациент, която ще е подготвена към края на деня. Като причина за това тя уточни заработването на лабораторията в “Света Марина ”. Преди те са били изпращани до София, а в този момент проучването се прави за 5-6 часа.

На съвещанието стана ясно, че във Варна има опция за откриване на 152 кревати при потребност. Има отправени писма към всички лечебни заведения, които до 13 март би трябвало да отговорят какъв брой кревати могат да обезпечат.

Д-р Михайлова добави, че в понеделник са връчени наставления на кината в моловете във Варна, ФКЦ, ТМПЦ-Варна, а на Спортна зала през днешния ден.

Оперативният щаб предлага на всички жители да лимитират оптимално обществените си контакти, да съблюдават добра персонална хигиена, както и да се осведомят от публични източници за настоящата обстановка във Варна и страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в сайта
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР