151 млн. лв. са много пари и то за любимите

...
151 млн. лв. са много пари и то за любимите
Коментари Харесай

Борисов съветва да се въведе ултрасиня зона в София

151 млн. лева са доста пари и то за обичаните места на софиянци. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание , при сключване на контракти сред Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и Столична община.

Борисов напомни и времето, в което той е бил кмет на София. По думите му тогава най-младият тролей икарус е бил по-стар от него. " Да не приказваме за трамваите - нямаше нито един нов трамвай, а рейсовете от " Орлов мост " до " Плиска " - черен пушек , също бяха остарели икаруси. Сега всичко е актуализирано и като стигнете до метрото - вършиме скъпа зона в София, по този начин както цяла Европа " , посъветва Борисов.

По думите му колкото и да е непопулярно, който желае самичък да разхожда с колата из града - би трябвало да заплаща повече , тъй като замърсява и въздуха повече. " Тези пари би трябвало да отидат в места, където да свалим хората от колите, към този момент е по-евтино по-бързо, само че и екологично чисто и несъмнено тези зони за отдих, парковете, домовете за обществени грижи, това, което вършим мисля е напълно за хората ".

Подписаното съглашение е за осъществяване на четири плана за облагородяване на знакови места в Софи я, измежду които площад " Славейков ", ул. " Граф Игнатиев ", зоната при храм-паметник " Св. Александър Невски ", градинката при църквата " Св. Седмочисленици ", " Западен парк ", паркът " Владимир Заимов ". Четирите плана са част от капиталовата стратегия на София. Тяхната обща стойност е 173,5 млн. лева, от които 151 млн. лева безплатна финансова помощ по Оперативна програма " Региони в напредък "

 С над 125 млн. лева финансират интегрирания градски превоз в столицата
С над 125 млн. лева финансират интегрирания градски превоз в столицата

Предстои рехабилитация на трамвайни прави, в това число по бул. " Цар Борис III ", и пазаруването на 13 мотриси

Бойко Борисов означи, че след пешеходната зона на " Витошка ", която по думите му е станала прелестна, следва обновяването и на тези места. 125,5 млн. лева е сумата за осъществяването на втората фаза на плана за интегриран градски превоз , който включва рехабилитацията трамвайни линии по маршрута на линия номер 5 и доставка на 13 нископодови трамвайни мотриси.

Борисов означи, че новите трамваи освен подсигуряват непорочност на въздуха, само че и непорочност от шума. " Всички тези 20 км. трамвайни линии, които тропат и лопат в този момент - ще бъде обезшумено, с цел да могат в тези квартали хората да не чуват тези звуци, които има сега ".

Борисов попита и за Околовръстния път и тангентата - от " Казичене " до Автомагистрала " Тракия " и от " Младост " до " Църна Маца ", както и връзката с Люлин, при което Фандъкова съобщи, че чака АПИ да разгласи процедурата за реализатор - доникъде на март, тъй че до края на март да стартира построяването и разширението на Софийски околовръстен път.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР