151 години от свидната жертва и величавия подвиг. Народът -

...
151 години от свидната жертва и величавия подвиг. Народът -
Коментари Харесай

151 г. безсмъртие: България се поклони пред паметта на Васил Левски

151 години от свидната жертва и величавия героизъм. Народът - тогава и през днешния ден - отдава респект пред Апостола по пътя на неговото величие.

И тази година в цялата страна паметниците на Васил Левски бяха отрупани с венци и цветя. И тази година пред тези монументи се изправиха доста политици.

151 години от гибелта на Апостола. 151 години величие. 151 години поклонение пред личността на Васил Иванов Кунчев. Човекът, посветил живота си на най-светлия блян - свободата на България.

Продължават да се стичат хора пред паметника на Васил Левски. Хора, които отдават респект и да прекланят глава пред делото и личността на Левски.

В продължение на през целия ден пред паметника на Васил Левски в София се пяха песни, рецитираха се стихотворения, с които да се напомнят някои от най-ярките завещания на Апостола.

" Това е човек, имам предвид Васил Левски, с огромно " Ч ". Искам да му покажа и на него защо става въпрос и да знае историята от дребен. Макар и толкоз дребен, той знае за Васил Левски и му описваме непрекъснато, и би трябвало да знае, да се гордее ", показа един от хората, отдали чест пред паметника на Апостола.

Хиляди хора отрупаха с венци и цветя паметника на Апостола в символ на признателност за героизма, делото и подвига на Дякона. Ето какво споделиха някои от тях:

" Най-великият българин, тъй като той ни е оказал помощ да се освободим, направил е комитети ".

" Това е един от най-светите хора, които ни припомнят, че можем да бъдем по-добри ".

Двудневните церемонии на респект и поклонение доближиха своята кулминационна точка довечера.

" В оскотялото време на ротация, на правила и полезности измежду брокери на нашата несвобода с техните терфтерчета, Левски наподобява мъчително неосъществим. Днес хиляди деца носят в ръцете си филиз цветя за Левски, на тях всички ние изискуем една друга България, която да бъде по покрай заветите на Апостола - земя на пълноправие и правда и както беше споделил Дякона - храм на истината и правата независимост ", сподели президентът на Република България Румен Радев.

" Това, което би трябвало да помним е, че да почетем Левски не значи да поднесем цветя и да кажем някакви думи, да почетем Левски значи, че би трябвало да се борим всеки ден за независимост, за достолепие, за пълноправие, за европейско развиване, с цел да бъдем равни на другите европейски нации - това става с каузи а не с думи ", съобщи министър-председателят на България Николай Денков.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР