1500 заседания в Брюксел и 237 в България ще се

...
1500 заседания в Брюксел и 237 в България ще се
Коментари Харесай

Ще има над 230 заседания ще у нас по време на председателството

1500 съвещания в Брюксел и 237 в България ще се проведат по време на председателството. Това съобщи министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година Лиляна Павлова, която се включи в постоянния парламентарен надзор в Народното събрание.
За разлика от останалите ротационни ръководи, в България ще се проведат към 237 съвещания. От тях на най-високо равнище – на равнище министър-председатели, държавни глави, министри са 32, а останалите са на равнище генерални шефове или специалисти. Те ще се организират главно в София, а една част от тях отвън столицата. Така да вземем за пример във Варна има планувани 4 публични съвещания и едно образование.
Поради набъбналия брой страни-членки на Европейски Съюз и за понижаване на разноските по осъществяване на председателствата, всички публични съвещания на Европейския съвет и на министрите са планувани в Брюксел.
България командирова за непрекъснато в Брюксел всички български представители, които ще бъдат ръководители и заместник-председатели на органите на Съвета на Европейски Съюз, които страната ни ще управлява. Постоянно основани в Брюксел по време на Българското председателство ще бъдат 200 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР