1500 служители на ОД на МВР Пловдив ще следят за

...
1500 служители на ОД на МВР Пловдив ще следят за
Коментари Харесай

1500 полицаи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в Пловдивско

1500 чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив ще наблюдават за естественото протичане на изборния ден в Пловдив и региона. Представителитие на реда ще обезпечават и защитата на Районните изборни комисии за Пловдив град и Пловдив област, местата за гласоподаване и изборните секции, за спазването на публичния ред, обезпечаване на пожарната сигурност и отбраната на популацията. Сформирани са оперативни щабове в регионалната дирекция и районните ръководства, както и групи за реализиране на информативен продан с окръжната и районните прокуратури в региона.
Поддържа се непрестанен контакт с РИК, РЗИ, Областната и общинските администрации, прокуратурата и структурите на ДАНС. В изборния ден полицейските чиновници ще се намират вън от секциите, като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите. При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда и спокойствието в секцията.
 Захариева: Не е допустимо в чужбина да има толкоз изборни секции, колкото са в България Захариева: Не е допустимо в чужбина да има толкоз изборни секции, колкото са в България
Няма по какъв начин да бъдат толкоз доста секциите в чужбина, както в България. Всеки път усилваме броя на секциите. Това сподели в ефира на bTV...
ще охраняват и преносимите изборни секции избрани с решение на Районната изборна комисия, които ще обезпечат гласуването на хора с трайни увреждания, на лица под карантина, на пациенти в Коронавирус отделения на болнични заведения, както и на мъчно преносими или неподвижни пациенти в болнични заведения. Провеждането и обезпечаването на тези избори е по-специфично, поради на условията наложени от здравните управляващи поради на епидемиологичната конюнктура от разпространяването на COVID- 19.
Всички полицейски чиновници са оборудвани със средства за самостоятелна отбрана , а тези, които ще съпровождат преносимите секции при визити в отделения с заболели от Коронавирус или карантинирани лица ще са оборудвани и със защитни костюми. В деня на изборите бранш " Български документи за идентичност " при ОДМВР-Пловдив, както и звената в 13 те районни ръководства ще оказват подпомагане на жителите от региона които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас. На 4-ти април работния ден на чиновниците в тях ще стартира в 08:30 ч., като жителите ще могат да подават претенции за удостоверения до 19.00 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР