1500 минимална заплата иска Антон Радичев, за 3 бона настоява

...
1500 минимална заплата иска Антон Радичев, за 3 бона настоява
Коментари Харесай

Известни българи зоват: Вдигнете заплатите веднага!

1500 минимална заплата желае Антон Радичев, за 3 бона упорства Фънки, Ан Джи недоумява по какъв начин се живее със 780 лева на месец



Заплатите и в частност минималната да бъдат вдигнати незабавно зоват известни лица пред " България Днес ". Според звездите сега приходите не дават отговор на цените и множеството хора живеят в бедност. Известните са изключително гневни на служебното държавно управление, което желае да замрази минималната работна заплата до края на годината.

" Минималната заплата би трябвало да е 1500 лева и нито лев по малко! Не е обикновено да замразяват до края на годината смешната заплата от 780 лева и да ни дават обещание 940 лева за следващата година. Цените всеки ден се усилват, а инфлацията ни изяжда всичко. "

Това яростно съобщи пред " България Днес " Антон Радичев във връзка изявлението на финансовия министър Росица Велкова, че минималното възнаграждение " замръзва " и няма да пораства повече тази година.
 Радичев счита, че заплатите са прекомерно ниски Радичев счита, че заплатите са прекомерно ниски
Още по-смел в изявленията си е Димитър Ковачев-Фънки - минималната заплата би трябвало да бъде най-малко 3 хиляди, с цел да може хората да се хранят добре.

" Не е обикновено да има хора които взимат 780 лева за труда си. Тези пари в днешно време не стигат, с цел да отиде човек в магазина и да си купи плодове, зеленчуци и да живее обикновено. Искам минималната заплата да стане 3000 лева и хората да могат да си купуват авокадо и други артикули, които през днешния ден не могат да си разрешат. 700 или 900 лв. е ужасно малко, даже без да разбирам доста от финанси, знам, че това са никакви пари ", сподели изрично Ковачев.
 Фънки желае хората да могат пазарят умерено Фънки желае хората да могат пазарят умерено
 

Радичев счита, че това е следващият малоумен ход на служебното държавно управление. По негово мнение нарастването на заплатата е наложително, в случай че цената на продуктите от първа нужда е до небето.

Подобна е и позицията на певицата Анн Джи.

" Не мисля, че повдигането на заплатите би трябвало да е следващата година. Това би трябвало да е първи приоритет на новото държавно управление, в случай че се сформира такова. Това е първото нещо, на което би трябвало да наблегнат - да мислят за хората и техните покупателни благоприятни условия. Народът все по-малко си разрешава съществени неща ", разяснява пред вестника изпълнителката.

Шефката на българските силиконки Мариана Маринова, описа че с толкоз ниска минимална заплата, като се изключи че е мъчно да се живее, се основава и проблем за стопанската система на страната ни.
 Според Маринова минималната заплата е причина за сива стопанска система Според Маринова минималната заплата е причина за сива стопанска система
" Има ужасно доста хора, които взимат минимална работна заплата и тънат в бедност. Има и други хора, на които това не са действителните приходи, само че се обезпечават на такива. А трети се самоосигуряват на минимална заплата. Истината е, че това усилва растежа на сивата стопанска система в България. Не единствено че не може да се живее, а и това е причина страната да остава без пари, тъй като, като всички работят на сиво, бюджетът страда, налозите са минимални и не можем да разчитаме на качествено обществено подкрепяне или на пенсии. Няма от кое място да дойдат пари за тези пенсии, като никой не заплаща налози. Това е кръговрат, в който сме привикнали да живеем и никой не подвига глава. "

Според Анн Джи заплатата безусловно би трябвало да се изравни с тези в другите европейски страни.
 Анн Джи е възмутена от високите цени на питателните артикули Анн Джи е възмутена от високите цени на питателните артикули
" Цените на питателните артикули в нашите магазини са като или дори по-високи, в сравнение с в другите европейски страни. Не може единствено у нас да са толкоз ниски заплатите и единствено в България хората да се чудят по какъв начин със 750 лева да вържат двата края ", възмутено приключи изпълнителката.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР