1500 майстор-готвачи от целия свят и хиляди почитатели изпратиха в

...
1500 майстор-готвачи от целия свят и хиляди почитатели изпратиха в
Коментари Харесай

Хиляди готвачи изпратиха папата на френските гастрономи

1500 майстор-готвачи от целия свят и хиляди фенове изпратиха в последния му път Пол Бокюз,наричан " папата на френските гастрономи ". Хората като него не се оплакват, те се почитат, сподели един от тях. Пол Бокюз умря на 91 години на 20 януари в родната си къща в тогавашно село, в този момент предградие на Лион.

 © Българска телеграфна агенция / Philippe Desmazes / Pool Photo via AP
Виртуози в кулинарията и елементарни фенове отдадоха последна респект на Мосю Пол, както го назовава целият свят в катедралата Сен Жан в Лион.
Пиер Троагро, началник готвач: Любимата ти река Сона прелива от горест, само че ние няма да тъжим, тъй като ти не би го изискал, ти който се забавлява толкоз доста.
Вътрешният министър на Франция Жерар Колон и някогашният външен министър Лоран Фабиюс, последовател на гастрономо дипломацията също участваха. Пол Бокюз, издигнал изкуството в кухнята на международно равнище, е считан за създател на " новата кухня ", която държи на качеството на продуктите и за която той споделя, че е нищо в чинията и всичко в сметката. Ресторантът му над родната му къща е измежду дребното с три звезди Мишлен. Супа от трюфели Валери Жискар Дестен, филе от калкан с юфка или краве сирене от региона на Гренобъл, а за десерт ванилов сладолед, е идеалното за маестрото меню.

Трябва да бъдем деликатни - когато си мислим, че сме съумели, сме се провалили. Трябва постоянно да сме по-добри, споделя Бокюз, джентълмен на почетния Легион и на чието име е премията на неофициалния международен шампионат за готвачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР