1500 лева глоба отнесе санаториумът в Нареченски бани, след като

...
1500 лева глоба отнесе санаториумът в Нареченски бани, след като
Коментари Харесай

След смърт във вана: Глобиха с 1500 лева санаториума в Нареченски бани

1500 лв. санкция отнесе санаториумът в Нареченски бани, откакто 73-годишна  жена е била открита мъртва от брачна половинка си във вана, а в близост е нямало никой от личния състав на лечебното заведение. Тя е била пациент на болничното заведение, а случаят се е случил  на  28 юли предходната година, откакто дамата е провела процедура.
Прочетете още
След една от тях, тя е открита във вана от брачна половинка си, цялостна с топла вода, а по тялото й е имало следи от изгаряния със срутване на кожата. Резултатите от съдебномедицинска експертиза са показали, че причината за смъртта е остра сърдечносъдова и дихателна непълнота вследствие на масивен  инфаркт.

След това е постъпила инспекция на методът на работа в санаториума, като е било открито, че по  време на процедурата там не е имало назначени рехабилитатори, а единствено санитари, които обслужват ваните и не са медицински лица. До тях нямало система за звукова или светлинна сигнализация за връзка на пациента с личния състав при нужда. Става ясно още, че  всеки пациент самичък пълнел ваната и определял какъв брой топла да е водата. Персоналът на по никакъв метод не е направлявал или следял за осъществяването на самата процедура, а точно температурата на водата, продължителността на процедурата и положението на пациента по време на процедурата. 

Самите лекуващи лекари откакто един път са назначили процедурите, на процедура не са имали никаква визия по какъв начин протича, а още по-малко пък са направлявали лечебния развой при фактическото осъществяването на процедурите. След инспекция, назначената от организация " Медицински контрол " е била наложена санкция от 1500 лв. на здравното заведение.  От тяхна страна наказателното разпореждане е обжалвано, само че глобата е била доказана от Районен съд в Асеновград.

Магистратите са приели нарушаването за несъмнено открито, като съгласно тях в реалност по никакъв метод не е контролиран процесът на темпериране на водата, нито продължителността на процедурата. Починалата жена е била с наднормено тегло и с голям брой болести.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР