1500 дка зелени площи са обработени срещу кърлежи, съобщиха от

...
1500 дка зелени площи са обработени срещу кърлежи, съобщиха от
Коментари Харесай

1500 дка зелени площи във Варна са обработени срещу кърлежи

1500 дка зелени площи са обработени против кърлежи, оповестиха от оповестиха от общинското дружество „ Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “.

Напръскани са детски и спортни площадки, както и всички спортни комплекси. Морската градина и парковете „ Аспарухово “, „ Владиславово “, „ Младост “, „ Възраждане “ и „ Елин Пелин “ са третирани еднократно. Обработени са повече от 60 сигнала от жители.

Третиранията започнаха от 1 април и не престават досега. Забавянето на плануваните действия се дължи на извънредно динамичните промени на времето, които не разрешават обработки навън, показват от ДДД.

Относно дезинсекции против комариразвитието на популацията стартира в края на май, само че заради изобилната влага и покачващите се среднодневни температури числеността бързо ще нараства. Извършена е ларвицидната обработка на непрекъснатите биотопи, които са към два дка. Възрастните комари населяват най-вече многочислени дребни краткотрайни биотопи, които се образуват след значителни дъждове – изоставени парцели, прораснала растителност и други, до които достъпът е стеснен или неосъществим. До момента еднократно са получени и обработени сигнали за съществуване на комари, показват от сдружението.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР