150 млн. долара нова помощ от САЩ за Украйна. Пакетът включва

...
150 млн. долара нова помощ от САЩ за Украйна.
Пакетът включва
Коментари Харесай

150 млн. долара нова помощ от САЩ за Украйна

150 млн. $ нова помощ от Съединени американски щати за Украйна.

Пакетът включва артилерийски муниции и муниции за дребни оръжия, както и противотанкови оръжия, съобщи Агенция Франс Прес.

нова помощ от Съединени американски щати

Вашингтон е надалеч най-големият донор на помощ за сигурността на Киев, като от нахлуването на съветските сили през февруари 2022 година до момента е отделил 43,9 милиарда $. Но опозицията от страна на твърдолинейните републикански законодатели сложи под подозрение бъдещата помощ за Киев. И в този момент американското държавно управление разчита на авансово утвърдена помощ при липса на ново финансиране от Конгреса.

Последният пакет “използва помощта, която по-рано е била позволена за Украйна през предишни фискални години ”. Това се споделя в изказване на Пентагона.

“Администрацията на Байдън приканва Конгреса да извърши уговорката си към народа на Украйна. Той трябваше да одобри в допълнение финансиране. То трябва  да подсигурява, че Украйна продължава да разполага с това, от което се нуждае, с цел да се отбрани от бруталната война ”, се споделя в изказването.

Пакетът включва също по този начин ракети за противовъздушна защита, устройства за нощно виждане, муниции за разрушение и екипировка за студено време.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Съединени американски щати за военната помощ в обява в обществените мрежи.

“С наближаването на зимата укрепването на противовъздушната защита е от решаващо значение за отбраната на украинските градове и инфраструктура ”, съобщи Зеленски в X. “Оценявам, че споразуменията ни с президента Байдън се извършват ”, добави той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР