150 милиона ще трябват допълнително за енергийни помощи. Те могат

...
150 милиона ще трябват допълнително за енергийни помощи. Те могат
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Поне още 150 млн. лв. ще трябват за енергийни помощи

150 милиона ще трябват в допълнение за енергийни помощи. Те могат да се намерят и имаме позитивни индикации от финансовия министър. Над два милиона българи не могат да си отопляват домовете. Това съобщи в студиото на президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

" Второто, което би трябвало да се направи, е повдигането на минималната работна заплата на 750 лв.. Мит е, че по този начин се усилва безработицата, няма такава връзка ", сподели той и изрази надежда два пъти да бъде увеличена минималната заплата през тази година. 

" 7,8% е формалната инфлация, само че действителната е два пъти повече и повече. Налагат се незабавни обезщетения ", безапелационен е синдикалистът. 

" Мораториумът за тока беше неудобен, абсурден и нездравословен, това ще се разбере, когато падне. Ще би трябвало да се вкара цялата сила на АЕЦ " Козлодуй ", което не е невероятно, с цел да се даде опция да не се вдигне електрическата енергия за бита ", сподели още Пламен Димитров. 

Според него, напълно скоро ще се усетят новите цени на тока, парното и водата и това е незбежно, заради което ограниченията би трябвало да са незабавни и само могат да се търсят компесаторни решения посредством бюджета. 

Пламен Димитров съобщи, че откакто се види дефинитивно признатия Бюджет за 2022 година ще може да се приказва за подготвеност за митинги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР