150 милиона по света ползват услугата букинг 640 апартамента в

...
150 милиона по света ползват услугата букинг 640 апартамента в
Коментари Харесай

Бели петна в нормативната уредба за букинга

150 милиона по света употребяват услугата букинг 640 жилището в Пловдив превърнати в частни хотели Гост на "Пловдив 2019 " подлуди цялостен блок Забраниха краткосрочните наеми в Испания и Канада

Законова уредба на даването на апартамент на хотелски начала е яма, която занапред би трябвало да се цялостни с наредби и регулации. Защото, както изясняват професионалните домоуправители, в този момент и Бин Ладен може да ви е комшия за ден-два и никой да не разбере.

Букингът, или отдаването на апартамент на хотелски начала, е активност, регламентирана официално в два обособени закона. В този за етажната благосъстоятелност тя е упомената отчасти. Единственото, което планува този нормативен акт, гласи: в случай че едно жилище или независим обект се употребява не по предопределение, а за насърчаване на стопанска активност, тогава таксите за поддръжка на общите елементи са от 3 до 5 кратен размер от тези на елементарните притежатели.

Това обаче се обезсмисля от следния факт: В един от документите за всяка етажна благосъстоятелност - книгата на притежателите се планува регистрация при престой повече от 30 дни. Законът в този момент брои такива наематели за посетители и не изисква да бъдат вписвани. И, което е рисково - тези хора остават анонимни.

Немалко са случаите, когато те идват в Пловдив да се забавляват - вечер и по нощите основават неудобства. Не дай Боже, да причинят вреда на общите елементи! Професионалните домоуправители изясняват, че другият закон, в който се загатва незадълбочено за букинга, е този за туризма. За да получи един подобен обект лиценз, е належащо в комплекта документи да бъде показан и подобен за единодушие на съседите. Повече от 50% от притежателите на парцели би трябвало да са съгласни, че жилището ще работи като хотел.

Практиката демонстрира, че всеобщо жилища сменят предназначението си, без съседите даже да са известени. Да не приказваме да им е желано единодушие на общо заседание. Често се случва да научим за такива жилища, при които съседите схващат, че един апартамент се отдава на хотелски начала, когато стартират да се сблъскват с изцяло непознати хора по етажите, изяснява домоуправителите.

Какво може да се направи? Да се попита районното кметство дали за това жилище е поискано издаване на съответните лицензионни документи. Собствениците може да се извърнат и към Национална агенция за приходите и да алармират, че тук се прави стопанска активност, с цел да се види дали му се заплащат съответните налози, поучават професионалните домоуправители. Най-накрая - ползата на живеещите може да бъде предпазен само по частен правосъден ред.

Напоследък отдаване на жилища като хотели стана всеобщо. Много хора закупиха жилища с капиталова цел и избират да ги експлоатират по този начин. За разлика от общоприетото предоставяне чартърен обаче тук има специфичност - парцелът би трябвало да е идеално обзаведен. Това е спомагателна начална инвестиция.

След това сметката е доста елементарна. Букингът е доста по-скъп и преференциален за притежателите от общоприетото отдаване чартърен. Цените в Пловдив вървят от 28 до 250 лв. за нощувка. За няколко дни може се изкарва толкоз, колкото другояче хазяинът ще вземе за цялостен месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР