150 лева стигна цената на един глас за предсрочните парламентарни

...
150 лева стигна цената на един глас за предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

Един глас за вота на 2 април – 150 лв. Плащането става на части

150 лв. стигна цената на един глас за предварителните парламентарни избори на 2 април, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той добави, че има информация заплащанията да се вършат поетапно, една част – преди, а другата – след гласоподаване и уточни, че
наклонността е за по-голям напън от страна на купувачите на гласове.
Във връзка с изборните нарушавания Министерство на вътрешните работи е образувало 48 досъдебни производства, разяснява още министърът. Броят им е повече от сравнимия интервал за предходните избори, като по тези случаи има и арестувани.

По отношение схемите за пазаруване на гласове министър Демерджиев уточни, че се е засилил корпоративният избор. На доста места, където има повече служащи в едно дружество, ръководителите, по думите на министъра, не се пробват, а постановат по какъв начин да се гласоподава.

Той също по този начин разяснява, че Министерство на вътрешните работи е съумяло да свърже парични потоци с партии, само че отхвърли да разгласи в задатък кои са политическите сили, с цел да не наруши презумпцията за невиновност.

Навсякъде има сигнали за пазаруване на гласове, те се получават непрекъснато, добави още министърът. Демерджиев съобщи, че през тази седмица
ще има всекидневно полицейски интервенции,
тъй че да се реализира предварителна защита в по-голяма част от територията на страната.

По мотив случаите на всеобщи сбивания в страната от последните дни вътрешният министър съобщи, че години наред продължава да има сходни прояви.

„ Те са естествена последица от маргинализацията на една забележителна част от българското население, което вместо да бъде интегрирано, образовано, е оставено като „ машини за гласоподаване “, които се употребяват на изборите, само че в подмяна за това
получават комфорт полицейските сили да не наблюдават
за някои техни дейности “, съобщи министър Демерджиев. Той добави, че този комфорт сега го няма, само че „ последствията от едно такова безхаберие не могат да бъдат заличени за няколко месеца “.

Във връзка с днешната акция на Министерство на вътрешните работи в Казанлък и, Демерджиев сподели, че тя се прави по негово предписание. Има арестувани 12 души, открити са опиати, има данни за лихварска активност и практикуване на насила върху разнообразни хора. Подобни акции ще продължат да се организират, увери Демерджиев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР