150 легла за лечение на болни от COVID – 19

...
150 легла за лечение на болни от COVID – 19
Коментари Харесай

УМБАЛ – Плевен осигурява 150 легла за лечение на болни от коронавирус

150 кревати за лекуване на заболели от Коронавирус – 19 са обезпечени в УМБАЛ – Плевен. Това заяви шефът на болничното заведение доцент Луканов на днешното съвещание на регионалния действен щаб. Стана ясно, че военна болница ще подсигури 10 кревати.

Лабораторията за PCR проучване на Коронавирус – 19 в Плевен ще проработи в понеделник. Това съобщи ректорът на плевенския медицински университет проф. Славчо Томов. Две трети от нужната инсталация е доставена към този момент в лабораторията. Подготвят се и експертите, които сега са на образование в София.

Кампанията за набиране на доброволци продължава. Областният шеф Мирослав Петров, доцент Луканов и проф. Томов благодариха на всички, които са се присъединили в нея.

С цел по-успешно внедряване на ограниченията на регионалния действен щаб на общинско равнище от ДАНС и ОД на Министерство на вътрешните работи ще предложат по един техен представител да бъде включен в общинските оперативни щабове на територията на Област Плевен.

На днешната среща бе регистрирана и дейна работа от страна на полицейските чиновници с компактните ромски общности. Наред с осведомителната акция по националните медии се ползва и обхождане на местата с компактни ромски общности с коли, оборудвани с мегафон. Хората са призовани да съблюдават наложените ограничавания, на висока персонална хигиена и да стоят по домовете си, заобикаляйки събиранията с родственици, съседи и другари. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР