150-килограмов пациент с коронавирус в тежко състояние е бил пренесен

...
150-килограмов пациент с коронавирус в тежко състояние е бил пренесен
Коментари Харесай

Пожарникари със скафандри носиха 150-килограмов пациент с Covid-19 до реанимация

150-килограмов пациент с ковид в тежко положение е бил пренесен до реанимацията на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново от пожарникари. Мъжът нямало да оцелее без интензивно лекуване, заяви локалният в. " Борба ".

Във вторник вечерта 61-годишният търновец бил признат в Специализираната белодробна болница „ Д-р Трейман “ във Велико Търново, само че макар напъните на медиците там да го стабилизират, се влошавал с всяка минута. Заради свръх тежестта му, превеждането в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ изглеждало непостижимо за дежурния екип. Състоянието му се утежнява и от съпътстващи болести – дихателна и сърдечна непълнота.

„ С доктор Сиракова стигнахме до умозаключение, че пациентът се нуждае от реанимация и незабавно би трябвало да бъде преведен в интензивно поделение. От болничното заведение се свързаха с изпълнителния шеф на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ доктор Стефан Филев, който спомага. След като видяхме, че не можем да го смъкнем сами, поради голямото му тегло, потърсихме помощ от търновската пожарна работа “, описа медицинският фелдшер Иван Кънев, който е единственият от учебното опазване на здравето, излязъл на първа линия против ковид в остарялата столица.

Четирима пожарникари са изпратени в лечебното заведение, като с цел да се подсигурява тяхната сигурност, били облечени със профилирани защитни медицински „ скафандри “, ръкавици, калцуни и всичко належащо, с цел да влязат при Коронавирус болния. Посредством профилирано платнище, пожарникарите смъкнали 61-годишният пациент от стаята му на втория етаж до кола за спешна помощ, с която е превозен в регионалната болница.

„ Ако пожарникарите не бяха помогнали за преместването на този човек, той щеше да почине . Изказваме големи благодарности за тяхното подпомагане “, добави Кънев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР