150 българи искат да напуснат Украйна. Включително и бесарабски българи.

...
150 българи искат да напуснат Украйна. Включително и бесарабски българи.
Коментари Харесай

Генералният консул на България в Одеса: 150 българи искат да напуснат Украйна, два автобуса тръгват днес

" 150 българи желаят да изоставен Украйна. Включително и бесарабски българи ". Това сподели в " Денят стартира " генералният консул на България в Одеса Светослав Иванов.

Днес има подготвеност за евакуация на два рейса с български граждани- единият потегля в 13 ч, другият- в 14 ч. Списъците са направени, сподели Иванов. Има разполагаем и трети рейс.

" Дано да можем през днешния ден да го пуснем и него. Ще се опитаме през днешния ден да тръгне и той. Има дами, деца, фамилии ", добави консулът.

И добави, че ще се обърне към регионалния координатор за подпомагане.

" Имам терзание, защото имаме информация, че има огромни тапи по пътя и може да има групи, които да тормозят хората. Затова желая да осигурим конвой ", сподели консулът ни в Одеса.

Той акцентира, че има доста позвънявания и от украински жители, които желаят да се изтеглят в България.

" Пускам грама до Министерство на външните работи в София, с цел да желаеме инструкции дали да взимаме и тях.Това е една филантропична задача, би трябвало да решим и този въпрос ", сподели Иванов.

Той изясни, че има проблеми със зареждането на гориво. В банките няма парични средства. А магазините са изпразнени, тъй като хората се презапасяват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР