15 верижни машини, които ще полагат тръбите на "Балкански поток",

...
15 верижни машини, които ще полагат тръбите на "Балкански поток",
Коментари Харесай

Плаващ кран свали на брега в Русе верижни машини за Балкански поток

15 верижни машини, които ще поставят тръбите на "Балкански поток ", дойдоха по река Дунав в Русе.

Те са превозени от най-големия български речен транспортен съд "Джъмбо 3 " по поръчка на италианска компания. От Русе машините ще бъдат превозени към Търговище, където към този момент са направени изкопните работи по газопреносната мрежа. Верижните машини, поръчани от Германия, са натоварени в пристанището в Пасау. За да бъдат свалени на брега в Русе, се наложи да се употребява плаващият кран "Титан ", който подвига до 100 тона товари. Операцията е характерна, защото кранът е на вода.

Борисов за "Балкански поток ": Като рисувано от художник е

„ Капацитетът на нашите кранове е 32 тона, само че машината е с преместен център и ще се получи натоварване на единия кран и няма да може да я вдигнем “, сподели Петко Петков, уредник в Пристанищен комплекс-Русе, съобщи организация Булфото.

14 от машините, които са с тегло сред 45 и 65 тона, ще се употребяват за полагане на тръби, а най-голямата е предопределена за огъването им. Пристигат по Дунава, тъй като това е най-евтиният транспорт.

„ Машините са много едрогабаритни, с цел да минат по суша и по тази причина товародателите са избрали този метод на превозване, който е доста по-евтин от пътуването по суша. Тук се икономисват товаро-разтоварни интервенции и машините слизат на личен ход и се качват на личен ход “, изясни шефът на фирмата-корабособственик Веселин Рубчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР