15 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ

...
15 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ
Коментари Харесай

Община Варна в помощ на 15 варненски двойки с репродуктивни проблеми

 15 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от общинската инвитро стратегия, реши на днешното си съвещание комисията по опазване на здравето към Общинския съвет. 10 от фамилиите ще бъдат подкрепени с по 3 500 лева за процедури с донорска яйцеклетка, а останалите 5 – с по 2 000 лева за медицински проучвания.

От бюджета на инвитро програмата, който тази година е в размер на рекордните 306 000 лв., ще бъдат отпуснати 45 000 лева Молбите на две от двойките бяха отхвърлени, защото имат неплатени отговорности към Община Варна и надлежно не дават отговор на Правилата за разпределяне на финансова помощ за лекуване на неплодородие.

Общият брой на подкрепените фамилии с репродуктивни проблеми от началото на годината става 54. Гласуваните средства са в размер на 151 500 лева

Членовете на комисията утвърдиха също еднократни помощи за лекуване на 75 варненци, измежду които 7 деца. Те ще получат сред 100 и 800 лева, главно за възнаграждение на лекарства и консумативи. На един пациент ще бъдат предоставени 1 000 лева за рехабилитация. Общата гласувана сума е в размер на 23 800 лева

На 19 души беше отказана помощ, защото са дали непълна документи или не дават отговор на критериите за подкрепяне. Повечето от тях са поискали подкрепяне при ниски разноски за лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР