15-ти септември е важен и вълнуващ ден за всяко българско

...
15-ти септември е важен и вълнуващ ден за всяко българско
Коментари Харесай

Кметът на Северен на първи звънец в СУ „Яворов“

„ 15-ти септември е значим и трогателен ден за всяко българско учебно заведение. Със сигурност той ще остави най-ярки мемоари у първокласниците, които за първи път потеглят по един нов и забавен път-пътя на образованието. Скъпи възпитаници, поисквам Ви новата образователна година да Ви донесе триумфи, осъществяване на Вашите хрумвания, доста учебни достижения и спортни победи! Уважаеми учители, приемете моите откровени пожелания за противоречива и креативна нова образователна година, изпълнена с доста мотиви за горделивост с Вашите ученици! Уважаеми родители, бъдете търпеливи, мъдри, разбиращи и вдъхновяващи.Нека децата усетят Вашата любов и поддръжка в своите инициативи! Честит първи образователен ден! “, сподели в приветственото си слово кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев, който бе специфичен посетител на празника.

„ Безспорно денят е най-съществен за тези, които за първи път прекрачват прага на учебното заведение и се насочат към класните стаи. И въпреки плахи и неуверени, изпълнени с трепетни упования и безредици, ние ще запалителен „ пламъка “ на знанието, който ще ги държи будни и любознателни отсега нататък. Денят е също със особено значение за дванадесетокласниците, за които тази година ще бъде последна в учебно заведение. На бъдещите зрелостници поисквам да се насладят оптимално на всеки един образователен ден, тъй като той няма да се върне. Народната мъдрост гласи: „ Каквото посеем, това ще пожънем ”. За да имаме оптимално положителни резултати най-после, би трябвало учители, възпитаници и родители да бъдем сътрудници в просветителния развой. Пожелавам здрава, сполучлива и благословена образователна година на всички! На добър час! “, съобщи шефът на СУ „ П. Кр. Яворов “ Пламен Стоилов.

С трепетно неспокойствие първолаците прекрачиха за първи път прага на учебното заведение.

В СУ „ П. Кр. Яворов “ тази година ще се образоват 838 възпитаници, които са разпределени в 35 паралелки от 1-ви до 12-ти клас.72 първокласници в 3 паралелки ще се приготвят в образователното заведение.

Сред формалните посетители на събитието бе и заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР