15-те лева на ден, колкото е новата помощ за настаняване

...
15-те лева на ден, колкото е новата помощ за настаняване
Коментари Харесай

15-те лева помощ за бежанците се оказват недостатъчни


15-те лв. дневно, колкото е новата помощ за настаняване на бежанците от Украйна, се оказват незадоволителни освен за частните хотели, а и за държавните почивни бази. Това сподели наша инспекция.

Всички 150 бежанци в двете бази на Министерството на образованието в Равда желаят да останат в страната и след края на май.

Едва преместили се преди дни в един детски лагер, бежанците ще би трябвало да го изоставен. Докато приказваме, тече ревизия в какво положение са базите, които от юни са резервирани за възпитаници.

" Ще забележим какви благоприятни условия имаме, с цел да предоставим към този момент по новата стратегия, която обаче е с доста лимитиран бюджет, а ние сме все пак комерсиално сдружение ", сподели Пантелей Мемцов, изпълнителен шеф на " Ученически отдих и спорт ".

" Не са задоволителни с изхранване. Само нощувка, тъй като самата храна е 15 лева ", добави Пантелей Мемцов.

А хотелиери считат по какъв начин бежанците могат да останат, само че с доплащане.

" По мои груби сметки, във всяка хотелска стая би трябвало да бъдат настанени от 5 и нагоре бежанци ", съобщи хотелиерът Елена Арнаудова.

По време на разселването Морската гара ще бъде буферна зона за изчакване.

" Оттам ще бъдат качвани на влакове за транспортиране до местата за настаняване в страната ", означи Тодор Иванов, зам.-областен шеф на Бургас.

Първите влакове се чака да тръгнат в неделя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР