15 септември и 24 май са двата дни, които отличават

...
15 септември и 24 май са двата дни, които отличават
Коментари Харесай

Денков към учениците: Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си

" 15 септември и 24 май са двата дни, които отличават България в целия свят с това, че споделят: образованието, науката, културата, това е същността на България. Няма друга страна в света, която да ги чества по този метод " - това сподели министър председателят Николай Денков при откриването на новата образователна година в Националната природо-математическа гимназия в София.

Академик и някогашен министър на образованието - Денков описа и за личния си опит в гимназията, чийто ученик е.

" Точно преди 45 година през 1978 година - в праисторически времена, както споделям на моите студенти - аз стоях ето там, където беше 10 " Г " клас и откривахме ето тази постройка. Ние бяхме първите възпитаници, които влязохме в нея седмица преди 15 септември, с цел да си почистим класната стая, да си подредим чиновете и да знаем, че това е нашето учебно заведение ", сподели той.

" Знаехме, че това, което ще научим, ще ни направи от най-хубавите в специалността освен в България, а в целия свният. И още тогава, през 1980 година, когато завършвах си споделих - в случай че съумея в живота, ще се върна назад в това учебно заведение, в Софийския университет и ще кажа " Благодаря " на учебното заведение, на университета, на преподавателите, които ни направиха хора ", сподели още Николай Денков.

" Затова споделям и на вас: Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си. Защото те са ви научили на най-важното нещо. През целия живот, всеки ден вие ще би трябвало да учите нови неща, само че те ще ви създадат сполучливи ", обърна се той към учениците.

Денков уточни, че учителите са хората, от които зависи бъдещето на идващото потомство на България, и съобщи, че страната е подготвена да " ви даде всичко, от което имате потребност ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР