15 септември е денят, в който по традиция се открива

...
15 септември е денят, в който по традиция се открива
Коментари Харесай

Усмивките на първия учебен ден

15 септември е денят , в който по традиция се открива образователната година в българското учебно заведение. Музика, цветя, балони, доста цветни и усмихнати са лицата в учебните дворове - и на възпитаници, и на учители и на родители.

Учебната година в 139-то главно учебно заведение " Захарий Круша " в София бе тържествено открита от ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев. Той поздрави учителите и учениците и им пожела ведра, плодотворна и сполучлива година.

Той благодари на преподавателите за напъните, които поставят да предадат знанията си на нашите деца, да ги образоват и възпитат, да ги научат да си слагат високи цели и с труд и неизменност да ги реализират. «На вас разчитаме да откривате гения на всяко дете и да му помогнете да го развие, с цел да стане пълноценна персона, потребна за себе си и обществото, съобщи той. " Да си преподавател е на първо място предопределение и отговорност. "

Кметът на София Йорданка Фандъкова участва на откриването на новата образователна година в 5-то Основно учебно заведение " Иван Вазов " .

 Новите и старите образователни години... и традициите по света
Новите и старите образователни години... и традициите по света

В Южното полукълбо образователната година стартира през февруари...

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров откри образователната година в 6-то Основно учебно заведение " Св. Никола " , където през днешния ден учебния предел за първи път прекрачват 157 първокласници, разпределени в 7 паралелки. " Нека учебното заведение ви носи единствено позитивни страсти и по-малко визити в директорския кабинет ", пожела кметът.

Актьори и музиканти от Държавния куклен спектакъл и Държавна опера Стара Загора сервираха приветствия към малчуганите със своите осъществявания.

Коминочистач пък посрещна първокласниците от ОУ " Иван Вазов " в Русе , които го пипнаха по остаряла традиция за шанс и триумф преди да влязат в класната стая. Децата бяха посрещнати в учебното заведение и с балони, които бяха пуснати в небето в чест на първия образователен ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР