15 проекта за над 80 млн. лева ще сеизпълняват в

...
15 проекта за над 80 млн. лева ще сеизпълняват в
Коментари Харесай

В Сливенска област ще се изпълняват през новата година 15 проекта за над 80 млн. лева

15 плана за над 80 млн. лв. ще сеизпълняват в област Сливен през 2024 г, стана ясно откакто в Народното събрание през днешния ден беше дефинитивно признат Законът за държавния бюджет.

Най – доста са плановете, по които ще се работи в Община Сливен, заяви националният представител от ГЕРБ Десислава Танева.

Над 53 млн. лева са планувани за осемте плана в общината. 19 млн. лева ще се употребяват за асфалтирането на улиците в кв. „ Речица “. 4,5 млн. са планувани за реорганизация на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово.
Допълнително водоснабдяване ще бъде построено и в село Градско. Ще се извършват и три плана за благоустрояване на кварталите „ Дружба “, „ Българка “ и „ Клуцохор “ в Сливен. Заложените средства за тях са над 8 млн. лева Ще се финансира и цялостното възобновяване на Колодрума в Сливен. За възобновяване и превръщането му в многофункционално и съвременно оборудване ще се влагат над 16 млн. лева Ще се извърши и настоящ ремонт на бул. „ Цар Симеон “ в Сливен.
Със средства от държавния бюджет за 2024 година ще бъдат финансирани дейностите по четири плана в община Котел. 17 млн. лева са заложени за реорганизация на водоснабдителната и вътрешна водопроводна мрежа на село Малко село, за реорганизация на ВиК по основната улица на кв. „ Изток “ в село Градец. Ще се извърши главен ремонт на ул. „ Котленски проход “ в село Ябланово и главен ремонт на пътя за село Медвен.
Два са плановете, които ще се финансират в община Нова Загора. Над 1 млн. лева ще се влагат в реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на ул. „ Хаджи Димитър “ в града, а малко над 600 000 лева са планувани за преустрояване на част от юношески дом, в който се построява Младежки център.
Един е планът за община Твърдица. По него ще се извърши реорганизация и рехабилитация на пътни сектори в общината.
Над 1500 плана от цялата страна са включени в общинската стратегия на държавния бюджет за 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР