15 предложения за изпълнение на инвестиции за екологосъобразна мобилност на

...
15 предложения за изпълнение на инвестиции за екологосъобразна мобилност на
Коментари Харесай

Общините получават 98 млн. лв. по ПВУ за екологичен транспорт

15 оферти за осъществяване на вложения за екологосъобразна подвижност на обща стойност 98,4 млн. лева ще бъдат финансирани по Националния проект за възобновяване и резистентност . Средства ще получат всички общини, кандидатствали в партньорство с други общини и с оператори на социална услуга за транспорт на пасажери. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Почти 28 млн. лева е личният принос на общините. Той ще бъде вложен в част от дейностите, заложени в предложенията. Проектите плануват да бъдат доставени 97 нови транспортни средства с нулеви излъчвания, както и да бъдат построени 68 зарядни станции.

Освен това в 7 общини ще бъдат внедрени интелигентни транспортни системи. Ще бъдат създадени или обновени Генералните проекти за организация на придвижването на 15 общини, а в 17 общини ще бъдат изпълнени инфраструктурни ограничения в поддръжка на пешеходци и велосипедисти, включително ще бъдат построени съвсем 30 км велоалеи.

От Министерство на регионалното развитие показват, че допустимите за финансиране действия включват доставка на нови транспортни средства с нулеви излъчвания, зарядни станции за транспортните средства на публичния превоз, в това число осъществяване на съпътстващи ограничения за обезпечаване на зарядните станции, създаване и въвеждане на интелигентни транспортни системи, осъществяване на инфраструктурни ограничения за безвредна градска подвижност, ориентирани към уязвимите участници в придвижването - пешеходци и велосипедисти, разработване/актуализиране на Генерални проекти за организация на придвижването.
 Министерство на регионалното развитие отпуска над 100 млн. лева за екологични рейсове и тролейбуси
Министерство на регионалното развитие отпуска над 100 млн. лева за екологични рейсове и тролейбуси

Общините могат да аплайват до 30 август

Изпълнението на плановете ще способства за реализиране на главните цели на процедурата, които са свързани с поддръжка за устойчивата градска подвижност посредством ограничения за развиване на екологични, безвредни, функционални и енергийно ефикасни транспортни системи, основаване на публичен превоз с по-малко ползване на сила, което ще докара до икономисване на обществен ресурс; осъществяване на ефикасна съгласуваност сред градските и селските региони, разясняват от Министерство на регионалното развитие.

Проектите, които получават финансиране, са на следните общини:
Община Казанлък, в партньорство с Община Павел Баня, Община Айтос в партньорство с Община Карнобат, Община Асеновград в партньорство с Община Садово, Община Пазаржик в партньорство с Община Пещера, Община Габрово в партньорство с Община Севлиево, Община Враца в партньорство с Община Монтана, Община Велинград в партньорство с Община Ракитово, Община Сливен в партньорство с Община Ямбол, Община Ловеч в партньорство с Община Троян, Община Самоков в партньорство с Община Ихтиман, Община Хасково в партньорство с Община Свиленград и Община Харманли, Община град Добрич в партньорство с Община Добричка, Община Петрич в партньорство с Община Сандански и Община Ботевград, Община Шумен в партньорство с Община Търговище, Община Перник в партньорство с Община Брезник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР